tiistai 27. elokuuta 2013

Hyvää uutta lukuvuotta!

Kaunista loppukesää, kieltenopettajakollegat!

Hallitus istui viime torstaina ideoimassa syksyn ohjelmaa Kirjurinluodon idyllisissä maisemissa. Suunnitteilla on mm. yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous lokakuisessa Noormarkussa, missä yhteydessä kävisimme tutustumassa Villa Maireaan. Jos mielesi tekee tutustua tähän satakuntalaiseen arkkitehtuurihelmeen jo etukäteen, se onnistuu Alvar Aalto -säätiön sivujen verkkonäyttelyssä.


Lisäksi ajattelimme valaista myöhäisempää syksyä paikallisin voimin toteutetulla koulutustilaisuudella. Näistä kuitenkin kerromme varmistetut tosiasiat piakkoin lähetettävässä syyskirjeessämme. Mikäli kirje ei kolahda sähköpostilaatikkoosi, ota yhteyttä, niin varmistamme, että jäsenmaksusi on rekisteröitynyt ja meillä on käytössä ajantasainen osoitteesi.

* * * * *

SUKOLin syyskoulutuspäivät järjestetään tänä vuonna naapurissamme, Tampereella, 4. ja 5.10. 2013. Nyt kannattaa olla liikkeellä jo lyhyen välimatkan vuoksi, sillä ensi vuonna kouluttaudutaan Joensuussa. Koulutuspäivän koko ohjelma on SUKOLin sivuilla osoitteessa www.sukol.fi ja Tempuksessa 4/13. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.9. Osallistumismaksu on 90 euroa.

Samalla on hyvä tilaisuus esittää kansallista tunnustusta erinomaiselle kielten saralla toimijalle: Tampereen syyskoulutuspäivillä julkistetaan Vuoden kieliteko 2013 -palkinnon saaja. SUKOL pyytää esittämään henkilöä, ryhmää, järjestöä tai muuta tahoa, joka on jollakin merkittävällä tavalla edistänyt kieltenopetusta Suomessa. Esitykset tulee toimittaa perjantaihin 30.8.2013 mennessä joko sähköpostitse osoitteeseen sari.saarinen@sukol.fi tai postitse osoitteeseen SUKOL / Kieliteko, Rautatieläisenkatu 6 A, 00520 Helsinki. Vuosittain jaettavan palkinnon arvo on 2 000 euroa ja sen lahjoittaa Otavan kirjasäätiö.

* * * * *

Seuraavana viikonloppuna, 12.10., Arppeanumissa Helsingissä juhlitaan Aineopettajaliiton 25-vuotista taivalta. SUKOLin jäsenenä olet myös Aineopettajaliiton jäsen, ja tämän vuoksi oikeutettu osallistumaan juhlaseminaariin, cocktailtilaisuuteen, tai molempiin. Paikkojen rajoitetun määrän vuoksi liitto pyytää ilmoittautumisia mahdollisimman pian.

* * * * *

SUKOLin syysliittokokous pidetään lauantaina 23.11.2013 Helsingissä. Kokouksessa on puheenjohtajavaali. Syysliittokokouksessa valittavan puheenjohtajan toimikausi on 1.1.2014–31.12.2016. SUKOLin hallitus pyytää yhdistyksiä ilmoittamaan liittokokousta varten puheenjohtajaehdokkaansa 30.9.2013 mennessä. Kerro meille hyväksi katsomasi ehdokkaan nimi ja taustat: satakunnan.kieltenopet @ gmail.com.

Samassa kokouksessa käsitellään jäsenyhdistysten tekemät aloitteet liiton toiminnan kehittämiseksi. Ne osoitetaan liittokokoukselle ja toimitetaan hallitukselle perusteluineen. Aloitteet tulee toimittaa hallitukselle vähintään neljä (4) viikkoa ennen liittokokousta, mikäli ne halutaan käsiteltävän seuraavassa liittokokouksessa. SUKOLin hallituksen tulee saattaa asia liittokokouksen käsiteltäväksi ja antaa siitä oma lausuntonsa. Yhdistyksiä pyydetään toimittamaan aloitteet perjantaihin 25.10.2013 mennessä. Lähetä siis omasi meidän kauttamme tuohon samaan, yllä mainittuun osoitteeseen, mieluiten jo syyskuun aikana, tai kerro se jäsenistölle Noormarkun syyskokouksessa!

* * * * *

SUKOLin verkkokaupassa on nyt myynnissä uusia tuotteita Nansolta, ja tietenkin tuttuun tapaan myös opetusmateriaaleja, kuten ammatillisia lähtötasotestejä. Uuteen verkkokauppaan pääset tutusta paikasta SUKOLin etusivun vasemmasta laidasta osoitteesta  www.sukol.fi. Samasta osoitteesta löydät myös vinkkejä Euroopan kielten teemapäivän viettoon. Tänä vuonna päivä on torstai, 26.9.2013.

Lämpöisiä loppukesän päiviä toivottaen

Johanna Palmgren
puheenjohtaja
Satakunnan kieltenopettajat ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti