torstai 30. tammikuuta 2014

Kevään ohjelmistoa

Vaikka talvea vielä eletäänkin, niin kevätkirjeeksi nimetty infopaketti kolahti jäsentemme sähköpostilaatikoihin tänään. Yhdistyksemme jäsenille lähetetään nimittäin sekä syksyisin että keväisin sähköpostitse kattava kooste ajankohtaisista asioista, joita yhdistyksen hallitus on suunnitellut jäsenten hyödyksi ja iloksi. Tässä sama info, olkaa hyvät!

Ensimmäinen mainostamisen arvoinen asia on kevätkokouksemme, joka pidetään Porissa maaliskuun lopulla. Ensin taustatietona mainittakoon, että sekä kevät- että syyskokouksemme ovat sellaisia, että niihin ovat kaikki jäsenemme tervetulleita. Illan aikana on luvassa varsinaisen kokouksen lisäksi aina sekä ruokailua että jotakin ohjelmaa. Olemme esimerkiksi olleet tutustumassa erilaisiin maakunnan yrityksiin tai paikallisiin nähtävyyksiin. Mitäpä on luvassa tällä kertaa? No, hallituksen tammikuisessa kokouksessa ideat lähtivät lentoon ja päädyimme järjestämään jäsenistön iloksi välimerellisen illan yhteistyössä Cafè Elban innovatiivisten ja ihanien työntekijöiden kanssa. Meitä varten räätälöidään yksityistilaisuus, jossa pääsemme maistelemaan erilaisia pikkuherkkuja ja viinejä. Hintaa tälle ihanuudelle kertyy vain 20 euroa jäsentä kohti ja bonusyllätyksenä on vielä lisätäky: jokainen, joka tuo kevätkokoukseen mukanaan uudeksi jäseneksemme haluavan kollegan, saa alennusta 5 euroa. Jäsenhankinta on aina tärkeää ja uudet jäsenet erittäin tervetulleita, joten miettikääpä tunnetteko potentiaalisia henkilöitä. Kevätkokous järjestetään tiistaina 25.3. klo 18 alkaen Cafè Elbassa ( Gallen-Kallelankatu 5, Pori). Paikkoja on rajoitetusti, joten varmista omasi ilmoittautumalla vaikka heti! Viimeinen ilmoittautumispäivä on maanantai 17.3.2014 ja ilmoittautumisia vastaanotetaan sähköpostitse osoitteeseen satakunnan.kieltenopet@gmail.com. Mainitsethan myös mahdolliset ruokarajoitteesi ilmoittautuessasi.

Kevätkokouksen lisäksi toinen vuotuinen kevätperinteemme on peruskoululaisille suunnattu kilpailu. Tänä vuonna toivomme oppilaiden tekevän oman videon. Haluamme heidän videoivan sketsin tai muun hauskan tilanteen vieraalla kielellä mutta myös suomea saa olla mukana. Aiheena on väärinymmärrys. Voittajia valitessamme kiinnitämme erityisesti huomiota nokkeluuteen ja kielelliseen sujuvuuteen. Videon pituus saa olla maksimissaan 3 minuuttia. Mikäli videoita innostutaan tekemään paljon, voivat opettajat halutessaan suorittaa esikarsinnan ennen kuin lähettävät videot meille sähköpostitse. Kilpailussa on oma sarjansa ala- ja yläkoululaisille. Kummankin sarjan parhaimmisto palkitaan lahjakorteilla. Oppitunteja ei tähän touhuun tarvitse käyttää vaan opettajat voivat vain ohjeistaa oppilaat koulussa ja jättää toteutuksen vapaa-ajalle. Toivomme saavamme videot viimeistään 4.4.2014.

Lukiolaisiakaan ei unohdeta. Kun kevään ylioppilaskirjoitukset ovat pulkassa, voi meiltä hakea stipendiä kielissä menestyneelle tuoreelle ylioppilaalle. Sähköpostihakemuksesta tulee käydä ilmi opiskelijan kirjoittamat kielet arvosanoineen sekä mahdolliset muut puoltoargumentit kuten harrastuneisuus, mahtava asenne tms. Lukuvuoden lopulla otamme repertuaariin myös aivan uuden stipendin ja palkitsemme myös ammatilliselta puolelta valmistuvan opiskelijan, joka on osoittanut ymmärtävänsä kielitaidon merkityksen ja ansaitsee kannustusstipendin. Muistuttelemme stipendeistä vielä tuonnempana mutta jo nyt voi laittaa korvan taakse tiedon siitä, että hakemuksia voi lähettää heti ylioppilaskirjoitusten tulosten saavuttua.

Samoin haluamme palkita mahtavan asenteen kollegoja, jotka inspiroivat ja ahkeroivat satakuntalaisissa kouluissa. Mikäli tunnet mainion kieltenopen, joka ansaitsee tunnustusta, niin ilmianna kollega meille vapaamuotoisesti sähköpostitse.  Samoin otamme mielellämme vastaan ehdotuksia vuoden satakuntalaiseksi kieliteoksi. Mikäli siis osaat vinkata vaikka mainiosta projektista tai uudesta ideasta, niin anna palaa.

Toivottavasti saamme teiltä kasapäin kilpailuvideoita, stipendihakemuksia, ilmiantoja ja kielitekoehdotuksia kevään aikana! Meihin voi ottaa yhteyttä myös toiveiden ja vinkkien merkeissä milloin vain ja miten vain: vaihtoehtoina ovat sähköposti, Facebook- ja Twitter-tilit sekä blogi. Facebook-tili löytyy yhdistyksen nimellä ja Twitterissä käyttäjätunnuksemme on @KieltenopetSata.

Hyödyntäkää jäsenmaksuanne käymällä tapahtumissamme ja osallistumalla toimintaamme. Mukaan mahtuu ja seura on hyvää!

Jos et jostain syystä vielä ole jäsenemme, niin korjaa ihmeessä asia pikaisesti ja liity! Liittymällä SUKOLiin liityt paikallisyhdistykseen eli Satakunnan alueella meihin.

Talviterveisin
tiedotussihteeri Leena Ranta sekä muu hallitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti