maanantai 3. marraskuuta 2014

Sääntömääräisen syyskokouksen sushit

Satakunnan kieltenopettajat ry:n sääntömääräistä syyskokousta istuttiin tällä kertaa Ravintola Makun Porin Karjarannassa sijaitsevissa uusissa tiloissa. Kuten tavallista, kokousasiat käytiin läpi erittäin tehokkaasti, kiitos kokouksen puheenjohtajana toimineen Marjo Frondeliuksen napakan otteen. Toisaalta myös kaikki osanottajat odottivat malttamattomina pääsevänsä esityslistan äärestä ravintolan keittiöön japanilaisen ruokaperinteen jäljille.

Sushikurssilla opettajanamme toimi keittiömestari Jukka Kettula. Oli hienoa seurata välillä oppilaan asemassa sitä, miten paljon opettajalta vaaditaan kärsivällisyyttä ja nopeita hoksottimia, kun innokkaat oppijat huutelivat apua samaan aikaan yhtäältä riisikattilan ja toisaalta leikkuulautojen viereltä... Olisitteko arvanneet, että sushiriisinkeitto on gramman- ja sekunnintarkkaa työtä? Vaikka meidänkin aikaansaannoksemme olivat suussa sulavia, kannattaa silti suunnata Kauppahalliin, kunhan Maku saa kiireensä tasattua, ja susheja on taas tarjolla.

Onneksi tajusimme, että tästä tilaisuudesta on saatava todistusaineistoa! Päivi Pola toimi hovivalokuvaajana ja ikuisti muiden muassa nämä allaolevat hetket. Kommentit illan annista ovat enemmän kuin tervetulleita, samoin ehdotukset ensi vuoden kevät- ja syyskokousten pitopaikoiksi ja ohjelmaksi!


Jukka tarkastaa pöhinät. Huomaa: ei patakinnasta!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti