tiistai 5. marraskuuta 2013

Satakunnassa tapahtuu


Käynnissä olevan Svenska veckanin hengessä Satakunnassa saatiin nauttia harvinaista herkkua: Åbo Svenska Teater toi esityksensä Middag med vänner Porin teatteriin maanantaina 4.11.2013. Folktinget tarjosi esityksen ja Svenska Klubben vuokrasi koko teatterisalin, yhteensä 313 paikkaa. Sali tuli lähes täyteen innokkaasta yleisöstä! Yhdistyksemme kautta lippuja varattiin muun muassa lukion, ammattikoulun ja ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja opettajille. On hienoa, että opiskelijoille voitiin tarjota tällainen kokemus. Esimerkiksi ammattikoulussa sähköalaa opiskelevat nuoret olivat heti ilmaisseet kiinnostuksensa, kun opettaja oli ehdottanut yhteistä teatteri-iltaa. Esityksen jälkeen osa opiskelijoista kommentoi, ettei valitettavasti ymmärtänyt kaikkea. Se lienee kuitenkin sivuseikka tässä elämyksessä, jossa tärkeintä on päästä kuulemaan ruotsin kieltä ja nauttimaan vähän erilaisesta oppimistilanteesta.

Seuraava Svenska veckanin tapahtuma Porissa on ruotsalaisuuden päivänä, keskiviikkona 6.11., jolloin Porin yliopistokeskuksen Charlotta-salissa pidetään fikastund på svenska klo 13-14. Svenskt i Finland -kurssi toimii järjestäjänä ja osallistujille luvataan prinsesstårtaa ja småpratia. Välkommen med!

Mainittakoon tässä myös se, että paikallinen kielenopetus on herättänyt kiinnostusta myös läntisessä naapurimaassamme. Svenska Dagbladetin toimittaja poikkesi viime viikolla Poriin tutustumaan ruotsin kielen opetukseen PSYL:n koulussa. Hän tuli kuvaajan kanssa mukaan oppitunnille sekä haastatteli oppilaita ja opettajia. Toimittaja myös kyseli kiinnostuneena muun muassa Porin ruotsalaisesta päiväkodista sekä koulusta. Tekeillä on reportaasi ruotsin kielestä ja sen opetuksesta Suomessa. Materiaalia on luvassa sekä verkkoon että paperilehteen. Jäämme innolla odottamaan reportaasin valmistumista!
Kuvassa opettaja Ulla Piki-Enola keskustelee toimittaja Negra Efendicin ja kuvaaja Staffan Löwstedtin kanssa ennen oppilaiden saapumista ruotsintunnille.


Oikein mukavaa marraskuuta kaikille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti