torstai 5. joulukuuta 2013

Syksyn mobiilikoulutuksen antia

Yhdistyksemme järjesti yhteistyössä Osaava Satakunta -hankkeen kanssa koulutusillan otsikolla Mobiilimaailma ja pilvipalvelut osana luokkahuonetta. Kouluttajana toimi Henriikka Laiho, joka esitteli erilaisia hyväksi havaittuja sovelluksia ja sivustoja. Tässä joitakin ideoita kokeiltavaksi kieltentunneille.

quizlet.com
Tämän härpäkkeen parissa vietimme koulutuksessa eniten aikaa luoden omia sanalistoja, joista ohjelma muokkaa monenlaisia harjoituksia makusi mukaan vastinpareihin perustuen. Sanat käännöksineen syötetään ohjelmaan, jonka jälkeen saat luotua sanoista pelejä tai sanakokeita. Valmiinakin löytyy vaikka millä mitalla harjoittelumateriaalia kopioitavaksi ja muokattavaksi. Halutessaan Quizletista voi myös helposti tulostaa vaikkapa sanakokeen ja yhdellä klikkauksella ohjelma luo sinulle uuden testin setin sanoista, mikäli et ole ensimmäisenä tarjottuun testiin tyytyväinen.
Harjoitella voi sanoja, termejä, lajeja, maiden nimiä, lyhenteitä jne. Hakusanaksi voi kokeilla kirjasarjan nimeä tai aihealuetta ja tutkia saamiaan osumia. Esimerkiksi lukion englannin Open Road -sarjan kappaleista on tehty paljon settejä valmiiksi. Ne löytyvät myös hakusanalla leon100. Älä siis turhaan ala kirjoittaa settejä itse vaan katso ensin valmiina löytyviä! Ja mikäli luot omia settejä, niin vinkkaa ihmeessä niistä kollegoille, jotka hekin voivat hyödyntää niitä.

www.slideshare.net 
Ilmainen sivusto, jonka käyttöön löytyy hyvät ohjeet. Palveluun voi jakaa tekemiään esityksiä ja sieltä löytää paljon valmiita esityksiä, joita voi hyödyntää omilla tunneilla. Kokeile etsiä esimerkiksi kielioppiasioista tehtyjä esityksiä (hakusanoina esimerkiksi grammar, nouns, sanajärjestys jne).

www.thefreedictionary.com
Sivustolta löytyy mm. pelejä ja tehtäviä. Oppilaat voivat kokeilla taitojaan vaikka match up -, spelling bee - tai hangman -tyyppisessä tehtävässä tai tilata itselleen päivän sanan tai päivän sitaatin ja opetella siten uutta pieninä annospaloina.

https://drive.google.com
Google Drivesta löytyy toiminto, jolla voi toteuttaa omia lomakkeitaan esimerkiksi kurssipalautteen keräämistä varten tai sinne voi kerätä vaikka käsitellyn kappaleen vaikeita sanoja. Alkuun pääsee valitsemalla vasemmasta yläreunasta "Luo" ja sen jälkeen "Lomake". Ohjelma opastaa eteenpäin.

audioboo.fm
Äänitteiden kirjasto, josta voi etsiä itseä kiinnostavia pätkiä sekä äänittää omia.

socrative.com
Tämän ohjelman käyttöön opiskelija ei tarvitse tunnuksia. Opettaja kirjautuu palveluun, jonka jälkeen hän saa oman huoneen numeron. Opiskelija menee huoneeseen odottamaan ja opettaja laittaa sinne esimerkiksi kokeen tehtäväksi. Kokeilla voi vaikka sanakokeen, kurssipalautteen tai kappaleen käsittelyä tällä tavalla.

Täydentäkää ihmeessä listaa omilla linkkivinkeillänne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti