torstai 27. maaliskuuta 2014

Kevätkokous sanoin ja kuvin

Keväisenä tiistaina kokoonnuimme yhdistyksen kevätkokouksen merkeissä Poriin Cafè Elbaan kokoustamaan, nauttimaan pieniä suupaloja ja maistelemaan erilaisia viinejä.


Ennen rentoutumista ja välimerelliseen tunnelmaan heittäytymistä kävimme läpi kokouksen asiat, kuten viime vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, jotka esiteltiin paikalla olleille jäsenillle. Vilkas keskustelu syntyi sen jälkeen, kun hallitus kertoi työstävänsä parhaillaan koulutoimelle lähetettävää kannanottoa, jossa esitetään painokkaita toiveita sen puolesta, että säästöjä ei haettaisi kieltenopetuksesta. Kuumimpina asioina tunteita ja keskustelua herättivät uuden tuntijaon myötä alakoulun puolelle siirrettävät toisen kotimaisen kielen kaksi viikkotuntia sekä pelko siitä, että kunnat hakevat säästöjä mm. A2-kielten tarjoamisen vähentämisestä. Ajatuksia vaihdettiin muun muassa siitä, mitä käytännön ongelmia muutokset saattavat tuoda mukanaan. Moni ilmaisi myös huolensa siitä, että onkohan asioita mietitty perusteellisesti loppuun asti ylemmällä tasolla ennen päätösten tekoa. Kaikilla päätöksillä kun on seurauksensa. Pyysimme jäseniä kirjaamaan mietteitään ja huoliaan ylös ja lähettämään niitä meille sähköpostitse, jotta voimme hyödyntää argumentteja kannanottoa viimeistellessä. Myös tämän blogin kommenttiosioon voi jättää terveisensä.

Kokoustamisen jälkeen heitimme vapaalle ja iskimme tarjoilujen kimppuun. Meitä varten oli räätälöity maistelumenu, johon kuului sekä suolaisia että makeita herkkuja niihin sopivien viinien kera.
Illanvieton lomassa Cafè Elban yrittäjät, Anette Kangasniemi ja Antti Jalonen, kertoivat meille viinibaarinsa synnyintarinan eli sen miten he päätyivät tuomaan palan aitoa Italiaa Porin keskustaan. Asiakaskuntakin tuo oman tuulahduksensa maailmalta, koska tässä ravintolassa on asioitu italian lisäksi myös muun muassa ruotsin ja ranskan kielellä. Ihana henkilökunta palvelee monella kielellä, tarvittaessa myös elekielellä!Kiitokset mukana olleille jäsenille sekä Cafè Elban yrittäjäpariskunnalle mieleenpainuvasta ja tunnelmallisesta illasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti