tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kieltenopet go to Goto!

Hyvät kieltenopettajakollegat,

aamujen ja iltojen valoisuus antaa ihmiselle niin paljon virtaa, että siitä yllättyy kielenopettaja joka kevät melkein yhtä paljon kuin tavallinen suomalainen autoilija loppuvuodesta talven tulosta.

Kevään eteneminen tarkoittaa vääjäämättä myös sitä, että piiriyhdistyksemme sääntömääräinen kevätkokous lähestyy. Sääntömääräiset kokoukset ovat avoimia koko jäsenistölle, eli jokaiselle jäsenmaksunsa joko SUKOLiin tai suoraan meille maksaneelle henkilölle. Houkutellaksemme teitä mukaan yritämme hallituksen kokouksissa keksiä kokouksen oheen jotakin mukavaa kokemista tai tekemistä. Tänä keväänä päätimme kokoontua Raumalla, jonne maakunnan eteläisemmästä osasta on toivottavasti helppo saapua. Ajankohta on keskiviikko 25.3.2015.

Ehdit vielä ilmoittautua mukaan (satakunnan.kieltenopet @ gmail.com), kuitenkin viimeistään 16.3. Ohjelmassa on aluksi tutustuminen Rauman Lyseon lukioon, joka on jo vuodesta 2007 toiminut ns. suurlukiona. Ainakin porilaisen lukiokentän tämänhetkiset tunnelmat herättävät kysymyksiä siitä, miten isossa oppilaitoksessa arki sujuu ja mitkä käytännöt kannattaisi kaapata omaan käyttöön. Uskon, että raumalaisopettajilta löytyy vastauksia! Kun keskustelu on saatu käyntiin, siirrymme ravintola Gotoon pitämään ytimekkään kokouksen ja nauttimaan kolmen ruokalajin yllätysmenun. Yhdistyksemme jäsenelle tämä gourmet-elämys maksaa vain 25 euroa (norm. 45 euroa). 

* * * * *

Allekirjoittanut edusti eilen rouva tiedotussihteerin kanssa OAJ Satakunnan yhteistyökokouksessa. Kuulostaa uskomattomalta tässä yleisessä taloudellisessa tilanteessa, mutta kokouksen aiheena oli se, että meille haluttaisiin jakaa ilmaista rahaa jäsenille tarjottavan koulutuksen järjestämiseen. Todennäköisesti järjestämme joka tapauksessa koulutustilaisuuden syksyn puolella, mutta aihetta ei vielä ole päätetty. Toiveita saa ja kannattaa siis vielä esittää, henkilökohtaisesti, sähköpostitse tai vaikka twitteritse: @KieltenopetSata (www.twitter.com/kieltenopetsata)

* * * * *

Toivottavasti peruskoulun kieltenopettajat ovat nyt ajan hermolla ja innoissaan kaikenlaisesta pelikulttuurista, sillä jokakeväinen kilpailumme peruskoululaisille on nyt kovassa vauhdissa! Kuten ennenkin, ala- ja yläkoululaisille on omat sarjansa. Viimekeväisten videoiden vastapainoksi haluamme nyt teetättää perinteisiä lautapelejä, vieraalla kielellä tietenkin. Nelostuote on tietenkin puhuttu taustatueksi, joten kuka tietää, miten laajaan levitykseen teidän oppilaidenne parhaat tuotokset voivatkaan päätyä. Kilpailun säännöt löydät täältä. Töiden viimeinen palautuspäivä on 2.4.

* * * * *

Lanseerasimme viime keväänä Satakunnan kieltenopettajat ry:n oman jäsenkortin, jota vilauttamalla jäsenemme pääsevät hiukan halvemmalla valituissa satakuntalaisissa yrityksissä asioidessaan. Taka-ajatuksena oli tuottaa teille suoraa vastinetta jäsenmaksullenne ja samalla kannattaa paikallisia yrittäjiä. Nyt kartoitamme yhteistyökumppaneita lukuvuodelle 2015-2016. Vinkkaa meille suosikkikahvilasi, lounasravintola, remonttihenkilö tai vaikka ihan paras korkolapun vaihtaja, jolle soisit muidenkin kieltenopettajien löytävän asiakkaaksi, niin neuvottelemme jäsenedun kaikkien iloksi! Olisi tärkeää, että etuja saisi useammalta paikkakunnalta, ja sen vuoksi teidän mielipiteenne ja näkemyksenne ovat nyt tärkeitä.

Uudet jäsenkortit jaetaan uuden perinteen mukaisesti (nyt siis jo toista kertaa!) kuohuviinilasillisen kera kesäkuun ensimmäisenä maanantaina, tänä vuonna 1.6.2015. Älä siis varaa kesäreissua kouluvuodesta irroittautuaksesi heti kuun alkuun, vaan poikkea ensin moikkaamassa meitä ja poimi etukortti mukaasi!

* * * * *

Muistutettakoon vielä, että mikäli et vielä ole yhdistyksemme jäsen, voit liittyä sellaiseksi milloin tahansa. SUKOLin jäsenenä kuulut automaattisesti piiriyhdistykseemme. Voit kuulua myös pelkästään Satakunnan kieltenopettajat ry:hyn, jolloin vuosijäsenyyden hinta on 15 euroa. Paikallisjäsenyys mahdollistaa osallistumisen oman satakuntalaisyhdistyksemme järjestämiin koulutus- ja virkistystilaisuuksiin, ja sisältää tietenkin myös jäsenkortin edut. Haluamme tarjota jäsenille monta hyvää syytä kuulua yhteisöömme! Lisätietoa voit kysyä osoitteesta satakunnan.kieltenopet @ gmail.com tai vaikka facebookissa, www.facebook.com/satakieltenopet.

* * * * *

Ai niin! Muistattehan Svenska i Satakunda -teemalukuvuoden 2012-2013, jolla voitimme Vuoden kieliteko 2013 -palkinnon? Yksi lukuvuoden tempauksista oli Svenska i stan -kilpailu, jolla aktivoitiin oppilaita havaitsemaan ja käyttämään ruotsia arjessaan. Meiltä toivottiin vastaavaa kilpailua myös muilla kielillä. Yhteistyökumppanien hankkiminen oli sen verran työläs tehtävä, että ihan joka vuonna ei samalla tavalla rykäistä, mutta kolmen vuoden tauon jälkeen, ensi keväänä, meillä on ilo tarjota teille, hyvät Satakunnan kieltenopettajat ry:n jäsenet, kilpailu, joka jalkauttaa kielitaidon ulos luokasta: Kieliä kaupungilla/kylällä 2016!

Kaikesta tästä toivon saavani kuulla palautetta ihan kasvokkain, samoin kuin toiveita ja ideoita yhdistyksen toiminnan edistämiseksi, kolmen viikon kuluttua Raumalla! Aiomme olla kuin kotonamme.

Ystävällisin terveisin,

Johanna Palmgren
puheenjohtaja
Satakunnan kieltenopettajat ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti