maanantai 30. maaliskuuta 2015

Raumalaisia ruokapuheita


Satakunnan kieltenopettajat ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin tänä vuonna Raumalla. Koska kevät- ja syyskokoukset ovat avoimet kaikkien jäsentemme osallistua, toivoimme, että tapaisimme nyt teitäkin, jotka maakuntamme eteläisemmissä osissa vaikutatte. Suuret kiitokset siis paikallaolijoille! On tärkeää, että tulette mukaan keskustelemaan yhdistyksen toiminnasta, mutta yhdistyksen - siis mm. meidän kaikkien SUKOLiin kuuluvien satakuntalaisten kieltenopettajien - kannalta tärkeintä on sittenkin se, että tapaamme toisiamme kasvokkain. Silloin yhteydenottokynnys madaltuu, ja kaikenlainen kanssakäyminen muuttuu luonnikkaammaksi.

Perinteisempään tyyliin illan ohjelma muodostui oppilaitosvierailusta, jota seurasi kokous illallisen kera. Saimme Marja Wendelinin ja Kati Haapaniemen johdolla erittäin valaisevan katsauksen Rauman Lyseon lukion nykytilaan, historiaan ja hiukan karmaiseviin, joskin toivottavasti toteutumatta jääviin tulevaisuudennäkymiin.

Raumalaiset lukiot yhdistettiin tällä hetkellä noin 750 opiskelijan suurlukioksi vuonna 2007, ja sijoitettiin mittavalla remontilla yläkoulukiinteistöstä lukion tarpeisiin muokattuun Nummenvaheen koulurakennukseen. Eri koulukulttuurien yhdistäminen vei odotetusti muutaman vuoden, mutta hyvällä organisoinnilla ja yhteistyöllä lukio on nyt tilanteessa, jossa rutiinit sujuvat ja monenlaiset yksilölliset opintopolut sekä harrastusaikataulut saadaan toimimaan. Tällä hetkellä uhkana on uusi muutto, joka veisi lukiolaiset ja heidän opettajansa ja muun tukijoukkion selvästi hankalamman arjen keskelle, ja toisi lukiotiloihin jälleen yläkouluikäiset, joita varten täytyisi muiden muutosten muassa rakentaa uudelleen kotitalousluokat, jotka vasta purettiin lukion tieltä. Myös joukolla ihastelemamme opettajien työtila jäisi taakse. Opettajien aikaansaama suuri muutos, jossa jo sinänsä vaativan ja monipuolisen opettajan perustyön lisäksi kymmeniä, jopa satoja tunteja vaatinut yhdistymiseen liittyvä aktiivinen suunnittelu- ja sopeutumistyö toimivan opiskelun takaamiseksi, ei saa osakseen sitä arvostusta, jonka sille soisi. Onhan kysymys tulevaisuuden rakentamisesta, eikä millä tahansa kaukaiselta kuulostavalla sivistystoimen rahalla, vaan jokaisen kaupunkilaisen omasta tulostaan luovuttamalla osuudella - luulisi, että turhan työn teettämistä vältettäisiin viimeiseen asti!

Ihailun ja tuohtumisen sekaisin tuntein jatkoimme Vanhaan Raumaan ravintola Gotoon. Kokouksen puheenjohtajana toimi Kati Haapaniemi, ja tyytyväisenä ja kiitollisena voimme ilmoittaa, että hallituksen toiminta- ja tilikertomus vuodelta 2014 hyväksyttiin. Kiitämme luottamuksesta! Hyvillä mielin kävimme Menu Signaturen kimppuun: yllätysmenu paljastui ruokalaji ruokalajilta, ja yllätykset olivat pelkästään iloisia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti